- Iso 9001 Certificatie:2015 door Aenor
- Premie UPSANA (Beroepsvereniging Sanitaire Alicante) Excellence Award
- Aanspreekpunt voor de implementatie van nieuwe technologieën in Spanje voor General Electric
- Top 20 Awards voor beste prive-ziekenhuis in Spanje

Het hoogtepunt van onze inspanningen en toewijding is het verkrijgen van de prestigieuze Top 20 award in 2004 en 2008. Deze prijs positioneert ons als beste prive-ziekenhuis in Spanje in de categorie grote prive-ziekenhuizen. Dit onderzoek is voorbereid door een internationaal gerenommeerd onafhankelijk consultantsbureau, IAsist, lid van Solucient International. Zij hebben het Ziekenhuis beoordeelt aan de hand van indicatoren voor kwaliteit van de zorg en goed economisch beheer en erkent het werk van de ziekenhuizen op basis van de Benchmark voor excellence.

- Onderzoeksprojecten met de Polytechnische Universiteit van Valencia

Dankzij de grote belangstelling van de Universiteit van Valencia voor het feit dat de ITIC (Instituut voor Integrale behandeling van kanker) over de nieuwste generatie apparatuur beschikt, is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen beide partijen om nieuwe dosimetrische technieken te ontwikkelen voor de behandeling van patiënten met radiotherapie .

De straling op de ITIC wordt gegenereerd door een lineaire Accelerator Clinac 21van de laatste generatie, welke in staat is om tumoren te bestralen met sub-millimeter nauwkeurigheid en de stralingsvelden met nauwkeurigheid kan toepassen op zowel de tumor zelf, het gebied eromheen en op gezond weefsel, om het risico van complicaties voor later te minimaliseren. De nauwkeurigheid is zodanig dat je kunt zelfs tumoren kleiner dan een centimeter kunt bestralen, waardoor het omliggende gezonde weefsel intact blijft en vrijwel geen dosis straling bevat. Ook Op dezelfde manier maakt de Accelerator-technologie het mogelijk om de nieuwste behandelingsmethodes voor kanker uit te voeren met de veiligheid van de bestraling en het opbouwen van doses, zowel in tumorweefsel en gezond weefsel. Deze techniek wordt de IMRT techniek genoemd ofwel de Intensiteit Gemoduleerde Radiotherapie. Deze nieuwe techniek kan de dosis in de betreffende tumor verhogen, maar tevens de dosis in gezonde weefsels eromheen laaghouden op een niveau die perfect aanvaardbaar is voor de patiënt. Daarnaast heeft de ITIC de meest moderne unit hoog dosis brachytherapie (HDR Microselectron) die het mogelijk maakt in enkele minuten middels een dagbehandeling verschillende soorten van tumoren te behandelen: gynaecologische, prostaat-, long-tumoren, slokdarmkanke, tumoren aan hoofd en hals, maar ook als aanvullende therapieën bij oa borstkanker.

Samenvatting HCB-projecten en Inescanner (samenvatting bijgevoegd)

- Europese erkenning door de European Society for Medical Oncology ( E.S.M.O.) als een centre of excellence, en is geaccrediteerd voor de opleiding van Europese specialisten in de Oncologie.

In 2009 heeft Hospital Clínica Benidorm een onderscheiding ontvangen als erkend centrum voor ondersteunende behandeling voor patiënten met kanker, op Europese schaal, van de European Society of Medical Oncology (ESMO). Sindsdien is Hospital Clínica Benidorm opgenomen in de ranking van centra die specialisten op dit gebied mogen opleiden in Europa.

Erkenning werd toegekend na een grondige analyse van de standard operating procedures bij kanker patiënten door de ESMO.

Clínica Benidorm is het eerste prive-ziekenhuis in Spanje, die deze accreditatie heeft ontvangen, en de eerste in de regio Valencia. In ons land hebben tot nu toe slechts vier ziekenhuizen van het Spaanse nationale Gezondheidssysteem deze accreditatie ontvangen.

- Europese Certificatie van de European Society of Medical Oncology (ESMO) en geaccrediteerd centrum voor de behandeling van kanker en palliatieve zorg.

De Europese Vereniging voor Medische Oncologie erkent en accrediteert Hospital Clínica Benidorm als een geassocieerd lid voor de lopende Comprehensieve behandeling van kanker van de diagnostische fase tot herstel of, indien nodig, tot de dood. De Vereniging accrediteert dat:

  • Ononderbroken zorg wordt geleverd met de hulp van een professionele hulpverlener in elk stadium van de ziekte van de patiënt, of het nu bij de huisarts is, bij een patiënt in het ziekenhuis of thuis.
  • Het ziekenhuis en in het bijzonder, de ITIC, zodanig georganiseerd wordt dat garandeerd wordt dat de ziekte van patiënten zal worden beoordeeld en behandeld door een multidisciplinair team, maar ook beoordeeld in de medische commissies.
  • Het beschikt over voldoende gekwalificeerd personeel om aan tumoren gerelateerd problemen te behandelen, inclusief psychologische zorg.
  • Het respecteert de religieuze overtuigingen van patiënten en persoonlijke beslissingen, dat wil zeggen tot de laatste momenten van het leven van een patiënt.
  • Het heeft een 24 uur Spoedeisende Hulp dienst waar patiënten goed geïnformeerd worden over de dienstverlening.
  • Het werkt samen met andere organisaties zoals de Hospital care in de Home unit van het Villajoyosa ziekenhuis om goede patiëntenzorg te garanderen.

De Europese Vereniging voor Medische Oncologie:

  • Heeft positief geoordeeld over de manier waarop we omgaan met aandoeningen van de patiënten in het ziekenhuis Clínica Benidorm – met inbegrip van kanker pijn management – en over het feit dat onze medewerkers voortdurend worden opgeleid.
  • Heeft de medische processen in de ITIC onderzocht, inclusief de schema’s van de verschillende professionals die de patiënt van begin tot eind behandelen, evenals het bestaan van telefoonnummers om contact tussen patiënten en hun familie te verzekeren.
  • Heeft wetenschappelijke literatuur gereviewed welke is gepubliceerd door de medische specialisten van de ITIC en heeft het Ziekenhuis Clínica Benidorm geaccrediteerd op basis van de conclusie dat aan alle vereisten is voldaan. Slechts 4 ziekenhuizen in Spanje beschikken over dezelfde accreditatie. Het Ziekenhuis Clínica Benidorm is het eerste Prive ziekenhuis die deze accreditatie heeft verkregen.